/ /

Bafta hírek

Öt BAFTA-t kapott A visszatérő

A visszatérő az elmúlt év legjobb filmje a brit filmakadémia szerint. A túlélődráma elnyerte a legjobb rendezőnek, férfi főszereplőnek járó, valamint a legkiválóbb fényképezésért és hangért járó díjakat is.

// európa

Tarolt a BAFTA-n a Gravitáció

A díjak számát tekintve tarolt a Gravitáció a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti fényes londoni díjkiosztó gáláján – ám a legjobb filmnek járó legfőbb elismerést elvitte előle a 12 év rabszolgaság.

// nagyvilág

BAFTA 2013: A díjazottak teljes listája

Ben Affleck Az Argo-akció című, hét díjra jelölt filmdrámája kapta meg a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó trófeát, valamint a legjobb vágás díját a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap éjszakába nyúló fényes londoni díjkiosztóján, míg Steven Spielberg történelmi eposza, a Lincoln a tíz jelölésből csak egyet nyert el. A BAFTA-díjakat a szakma általában viszonylag megbízható Oscar-előrejelzőnek is tekinti.

// hollywood

A némafilmes volt a BAFTA-gála legnagyobb nyertese

7 díjat, köztük a legjobb filmnek, rendezőnek és a legjobb színésznek járót nyerte el A némafilmes a Brit Film- és Televízióakadémia vasárnapi, 65. díjátadó ünnepségén a londoni királyi operaházban.

// európa