/ /

Balassi intézet hírek

Ma kezdődik a 8. Magyar Filmhét Bukarestben

Idén hét nagyjátékfilmet, kilenc dokumentum- és ismeretterjesztő filmet, valamint három vetítési blokknyi rövidfilmet tűzött műsorra a bukaresti Balassi Intézet. A fesztivált október 10. és 16. között szervezik meg a Román Parasztmúzeumban. A filmeket többnyire román vagy angol felirattal vetítik, a belépés ingyenes.

// kárpát-medence

Növekszik Bukarestben a magyar filmek iránti érdeklődés

Az elmúlt években folyamatosan növekedett a bukaresti Magyar Filmhét iránti érdeklődés, mert ebből az alkalomból a román főváros filmkedvelő közönsége olyan magyar alkotásokat láthat, amelyeket csak ekkor tekinthet meg – nyilatkozta Virgil Ştefan Nitulescu, a Román Parasztmúzeum igazgatója.

// kárpát-medence

Best of Filmtett – Bukarestben

Szerdán, április 17-én 19 órai kezdettel a bukaresti Balassi Intézetben mutatkozik be a kolozsvári Filmtett Egyesület. Terítéken rövidfilmek, könyvbemutatók, beszélgetés.

// kárpát-medence

Ma kezdődik a bukaresti magyar filmhét

Magyar filmhét kezdődik a Román Parasztmúzeumban november 19-én a Balassi Intézet szervezésében. Műsoron egy válogatás az utóbbi évek magyar nagyjáték- és dokumentumfilmjeiből. A filmeket román felirattal vetítik, a belépés ingyenes. A rendezvény november 25-ig tart.

// kárpát-medence