/ /

Ben affleck hírek

Oscar 2013: a nyertesek teljes listája

A 7 kategóriában jelölt Az Argo-akció lett a 85. Oscar-gála fődíjasa, de a legjobb adaptált forgatókönyvért és a legvirtuózabb vágásért járó díj is az Argo csapatához került. A díjátadót tegnap este tartották a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben. A nyertesek listája alább.

// hollywood

Azért is díjazták Az Argo akciót, mert Los Angelesben forgott

Los Angeles városa a Warner Bros. Entertainmentnek ítélte a 2013-as Made in Hollywood díjat, amiért a film nagy részét Los Angelesben forgatták. A díjat csütörtökön adja át a városi tanács egyik tagja, Tom LaBonge. A díjat tavaly A némafilmes nyerte el. Ez Az Argo akció 44. díja, és az Oscar-gála még hátravan.

// hollywood

BAFTA 2013: A díjazottak teljes listája

Ben Affleck Az Argo-akció című, hét díjra jelölt filmdrámája kapta meg a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó trófeát, valamint a legjobb vágás díját a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap éjszakába nyúló fényes londoni díjkiosztóján, míg Steven Spielberg történelmi eposza, a Lincoln a tíz jelölésből csak egyet nyert el. A BAFTA-díjakat a szakma általában viszonylag megbízható Oscar-előrejelzőnek is tekinti.

// hollywood

A rendezők is Afflecket díjazták

Folytatódott a hét végén Ben Affleck amerikai színész-rendező diadalmenete: az Amerikai Filmrendezők Céhe (DGA) szombat este őt választotta a legjobb rendezőnek Az Argo-akció című, az iráni túszdráma egy kevésbé ismert fejezetét feldolgozó filmjéért.

// hollywood

Irán ellenfilmet tervez

Éles bírálatokat váltott ki az iráni sajtóban, hogy az 1979-es teheráni túszdráma egy kevésbé ismert epizódját feldolgozó film, Az Argo-akció nyerte el a legjobb drámai alkotásnak járó Golden Globe-díjat, rendezője, Ben Affleck pedig a legjobb rendezőnek járó díjat.

// nagyvilág