/ /

Bergman hírek

Elcserélt gyerek volt Ingmar Bergman?

Új DNS-vizsgálatok eredményei foglalkoztatják Ingmar Bergman svéd filmrendező tisztelőit, a tesztek alapján elképzelhető, hogy a 2007-ben elhunyt világhírű művész elcserélt gyerek volt. (MTI)

// európa

Film készül Ingmar Bergman életéről

Susanne Bier dán filmrendező egy négyrészes minisorozatot készít a legendás svéd filmrendező, Ingmar Bergman életéről. A sorozat elkészülte után egy mozifilmes verzió is napvilágot fog látni.

// európa

Bergman-forgatókönyv a kolozsvári színpadon

Ingmar Bergman Suttogások és sikolyok című kultfilmjének színpadi adaptációját viszi színre a Kolozsvári Állami Magyar Színház. A különlegesnek ígérkező előadást Andrei Şerban rendezte. A szintén általa színpadra vitt, 2007-ben a legjobb előadásának járó UNITER-díjjal kitüntetett Ványa bácsi után a Suttogások és sikolyok is különleges színházi csemegének ígérkezik. A bensőséges hangulatú produkció ugyanis a színház új stúdiótermében lesz látható, a nézőtér mindössze 75 férőhelyes.

// európa

Hollywood kezére juthat Ingmar Bergman háza

Elképzelhető, hogy végül a hollywoodi csillagok dollármilliói mentik meg Ingmar Bergman legendás filmrendező Farö szigetén fekvő birtokát: a két éve elhunyt művész nevét viselő alapítvány arra kapacitálja a hírességeket a Variety filmes szaklapban, hogy licitáljanak az árverésre bocsátott birtokra – tájékoztatott az MTI.

// európa