/ /

Berlin hírek

Magyar filmfesztivál kezdődik ma Berlinben

Első alkalommal rendeznek magyar filmfesztivált Berlinben: a Huniwood  október 13. és 24. között több tucat magyar mozgóképes alkotást, játék- és dokumentumfilmeket mutat be.

// európa

Megnyílt a világ első képes forgatókönyv kiállítása

Megnyílt a látogatók előtt a képes forgatókönyvekből (storyboard) világszerte rendezett első átfogó kiállítás csütörtökön Berlinben; az érdeklődők Alfred Hitchcock, Steven Spielberg vagy épp Martin Scorsese híres munkáinak képi vázlatával találkozhatnak.

// európa

Last-Minute Pitch Berlinben

A Collegium Hungaricum Berlin a Cinema Total Second Edition szakmai napjainak keretében a projektfinanszírozás- illetve fejlesztés egy új formátumát dolgozta ki Last-Minute Pitch néven.

// európa

A titkosszolgálatok mozija Berlinben

A berlini közönség összesen tíz vetítésen informálódhat a csehszlovák, a keletnémet és a magyar titkosszolgálat 1989 előtti audiovizuális tevékenységéről november 24. és december 17. között a Zeughauskinóban – írja az MTI.

// európa

Berlin 24 órája, 80 kamerával

Berlin különböző részeire felállítottak 80 kamerát operatőrökkel. Volker Heise volt, a mindeddig példátlan tévés-filmes vállalkozás szervezője, producere és rendezője.

// európa