/ /

Berlinale hírek

Összeállt a Berlinale-zsűri

James Schamus amerikai producer-forgatókönyvíró lesz a februári Berlini Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének elnöke a szervezők keddi bejelentése szerint.

// európa

Tegnap este megkezdődött a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

„Forradalmi” hangulatban, Benoît Jacquot francia forradalom idején játszódó filmjével kezdetét vette csütörtökön este a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale, amelyen többek szerint még a korábbiaknál is hangsúlyosabb szerep jut majd a szabadság és az emberi jogok kérdésének.

// európa

Mike Leigh lesz a Berlinale zsűrielnöke

Mike Leigh fogja betölteni a Berlinale következő zsűrielnöki tisztjét – jelentették be a 2012. február 9–19. között megrendezendő Berlini Nemzetközi Filmfesztivált  szervezői. A 68 éves brit filmrendező Isabella Rossellini színésznőt követi a zsűrielnöki páholyban. (Mediafax)

// európa

Kitűzték a 2012-es Berlinale időpontját

Alig ért véget az idei Berlinale, a szervezők máris közzétették a jövő évi mustra időpontját: a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivált 2012. február 9. és 19. között rendezik meg.

// európa

Isabella Rossellini vezeti a jövő évi Berlinale zsűrijét

Isabella Rossellini vezeti a 2011-es Berlini Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijét – jelentette be Dieter Kosslick, a Berlinale igazgatója. A fesztiváligazgató mint „sokarcú, kreatív filmművészt” mutatta be az 58 esztendős színésznőt, aki „széles körű európai, amerikai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik” a film világában. (MTI)

// európa