/ /

Berlinale2011 hírek

Németországba hívják a fődíjas iráni film rendezőjét

Németországba hívják Asghar Farhadi iráni művészt, a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Medve-díjjal jutalmazott film rendezőjét, akinek ösztöndíjat kínálnak. A Nader and Simin: A Separation (Nader és Simin, egy válás) című alkotás rendezője a kulturális cserekapcsolatokkal foglalkozó DAAD nevű szervezet meghívására maradhat Németországban: féléves ösztöndíjat kínálnak neki. Amennyiben a művész úgy dönt, elfogadja az ajánlatot, júniustól lehet a program résztvevője. (MTI)

// európa

A 61. Berlini Filmfesztivál díjai

A nemzetközi zsűri nagydíjával tüntették ki Tarr Béla új filmjét, A torinói ló című alkotást szombaton a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál gálaestjén. A magyar művész alkotása a Berlinale versenyprogramjában, a nagyjátékfilmek mezőnyében szerepelt. (MTI)

// európa

Andrew Vajna türelmet kér a magyar filmszakmától

Türelmet, támogatást és időt kért Andrew Vajna kormánybiztos a magyar filmszakmától Berlinben, a magyar kulturális intézetben zajló Cinema Total elnevezésű rendezvénysorozaton vasárnap. A szakember azért is jött Berlinbe, hogy megnyugtassa a nemzetközi filmszakmát és a koprodukciós partnereket – válaszolta az MTI kérdésére.

// európa

Megkezdődött a Cinema Total rendezvénysorozat Berlinben

Szombat este kezdődött el a berlini magyar kulturális intézetben, a Collegium Hungaricum épületében a Cinema Total elnevezésű filmes szakmai rendezvénysorozat, amelyet a német fővárosban zajló nemzetközi filmfesztiválhoz, a Berlináléhoz időzítve tartanak, immár negyedik alkalommal. (MTI)

// európa

Magyar filmesek a 61. Berlinálén

Tarr Béla filmjének világpremierje, Kárpáti György Mór vizsgafilmje, Mundruczó Kornél és Nagypál Orsi új filmtervei és öt ifjú magyar a Talent Campuson – csütörtök este kezdődik a világ filmművészetének és filmiparának nagyszabású seregszemléje, a berlini filmfesztivál.

// európa

Coenék filmjével nyit a Berlinale

Ethan és Joel Coen új filmjével, A félszemű (True Grit) című alkotással nyílik a 61. Berlinale, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál februárban.

// európa