/ /

Berlinale2012 hírek

Fliegauf kapta a Berlinale-zsűri nagydíját

A zsűri nagydíjával, Ezüst Medvével tüntették ki Fliegauf Benedek Csak a szél című alkotását a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén szombaton. Olasz film kapta az Arany Medvét a legjobb rendező a német Christian Petzold lett, a színésznők között a kongói Rachel Mwana, a színészek mezőnyében Mikkel Bo Folsgaard diadalmaskodott.

// európa

Vaslady a német fővárosban

Életműdíjjal tünteti ki a 62. Berlinale Meryl Streepet, aki a retrospektív vetítések mellett legújabb filmjével, A Vasladyvel is szerepel a programban. Tegnap sajtótájékoztatón mesélt az újságíróknak több évtizedes pályafutásáról.

// európa

„Cserben hagyták” a német államfőt a filmcsillagok

A vendéglistán eredetileg szereplő mintegy 250 meghívottból a filmszakma alig 100 képviselője vett részt a Christian Wulff német államfő által a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál csillagainak rendezett fogadáson; a szóbeszéd szerint az elnök körüli botrány tartotta távol a hírességeket a Bellevue-palotától.

// európa

Tegnap este megkezdődött a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

„Forradalmi” hangulatban, Benoît Jacquot francia forradalom idején játszódó filmjével kezdetét vette csütörtökön este a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale, amelyen többek szerint még a korábbiaknál is hangsúlyosabb szerep jut majd a szabadság és az emberi jogok kérdésének.

// európa

Vitafórummal egybekötött Berlinale-vetítésen a Magyarország 2011

Vitafórumot tartanak a magyarországi helyzetről a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon (Berlinale) a Magyarország 2011 című szkeccsfilm bemutatója alkalmából, a rendezvényen a produceri munkában közreműködő Tarr Béla, valamint Fliegauf Benedek, a film egyik rendezője vesz részt meghívott vendégként.

// európa

Mike Leigh lesz a Berlinale zsűrielnöke

Mike Leigh fogja betölteni a Berlinale következő zsűrielnöki tisztjét – jelentették be a 2012. február 9–19. között megrendezendő Berlini Nemzetközi Filmfesztivált  szervezői. A 68 éves brit filmrendező Isabella Rossellini színésznőt követi a zsűrielnöki páholyban. (Mediafax)

// európa