/ /

Berlinale2013 hírek

Arany Medve Călin Peter Netzernek

Călin Peter Netzer román rendező Poziţia copilului (A gyermek fekvése) című filmje kapta a legjobb alkotásnak járó Arany Medvét a 63. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén szombaton.

// európa

Román film kapta a Berlinale FIPRESCI-díját

Călin Peter Netzer román rendező Poziţia copilului (A gyermek fekvése) című filmje kapta ma este a 63. Berlin Nemzetközi Filmfesztiválon a filmkritikusok nemzetközi szövetségének (FIPRESCI) díját.

// európa

A Talent Campus vendége volt Fliegauf Bence

A 63. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) tehetséggondozó projektje, a Talent Campus vendége volt csütörtökön Fliegauf Bence, a 2012-es Berlinalén a zsűri nagydíjával, Ezüst Medvével jutalmazott Csak a szél című film rendező-forgatókönyvírója, aki egy amerikai és egy dél-afrikai kollegájával közösen vett részt egy pódiumbeszélgetésen.

// európa

Sok sztár, rengeteg néző és kevés jó kritika a Berlinalén

Túl van a félidején a 63. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek vetítéseire rekordgyanúsan sok jegyet váltottak, és a vörös szőnyegen vonuló sztárok száma is kiemelkedően nagy, de a legjobb filmnek járó Arany Medvéért versenyző alkotások kevés jó kritikát kaptak.

// európa

Rekordbevételt értek el a német mozik tavaly

Minden korábbinál nagyobb bevételt értek el tavaly a németországi filmszínházak, és a mozilátogatók száma is nőtt az állami filmtámogatási alap (FFA) kedden közölt adatai szerint.

// európa

Egy óra alatt 10 000 jegyet adtak el a Berlinaléra

Elkezdődött a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválra, a Berlinaléra szóló jegyek árusítása hétfőn: a „medvevadászatot” megelőző jegyvadászat első órájában 10 000 jegyet kapkodtak el az interneten.

// európa