/ /

Berlinale2015 hírek

Radu Jude megosztott Ezüst Medvét kapott

Az Aferim! című román film, valamint a lengyel Malgorzata Szumowska Body című filmje osztozik a 65. Berlinale rendezői díján. A legjobb filmnek járó Arany Medvét Dzsafar Panahi Taxi című filmje nyerte el, a zsűri nagydíját pedig Pablo Larraín, az El Club rendezője kapta.

// európa

Dzsafar Panahi filmje kapta a FIPRESCI díját a Berlinalén

A Taxi című iráni film főszereplője maga az ellenzéki tevékenysége miatt hazájában elítélt rendező, aki amatőr taxisként járja Teherán utcáit, és utasaival beszélgetve bemutatja az iráni társadalom számos rétegét és gondját. A film elnyerte tegnap este a filmkritikusok nemzetközi szövetségének díját.

// nagyvilág

Tegnap megkezdődött a 65. Berlinale

Isabel Coixet spanyol rendező Nobody Wants the Night című alkotásának világpremierjével megnyílt csütörtök este a 65. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale, amelyen mások mellett Cate Blanchett, Nicole Kidman és Christian Bale főszereplésével készült alkotások versenyeznek a legjobb filmnek járó Arany Medvéért és a főbb alkotói kategóriákban kiosztott Ezüst Medvékért.

// nagyvilág

Isabel Coixet új filmje nyitja az idei Berlinalét

A Nobody Wants the Night lesz az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmje. A premier dátuma február 5-e. Az 1908-ban, Grönlandon játszódó történet főszereplőjét Juliette Binoche alakítja.

// európa