/ /

Bertóti attila hírek

Két díjat nyert a Mese a Primanimán

A nagybányai születésű Bertóti Attila MOME-s diplomafilmje, a Mese elnyerte a legnépszerűbb magyar filmnek járó Macskássy Gyula-díjat, valamint az orosz zsűritag, Alekszej Alekszev különdíját.

// kárpát-medence

14. Filmtett-workshop: két animációs alkotócsapatba várjuk az érdeklődőket

Rendezői és mozdulattervezői csoportba pályázhatnak az animációs film készítése iránt érdeklődő fiatalok. A téma a tükör, a határidő május 10., early bird határidő május 3. Pályázati díj nincs. A pályázatra 18 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk. A tábort augusztus 4. és 14. között szervezzük meg a Marosvásárhelyhez közeli Nyárádszentlászlón.

// kárpát-medence

Bertóti Attila Meséje Annecyben versenyez

A nagybányai születésű Bertóti Attila Mese című, 7 perces digitális animációja alkotójának MOME-s diplomafilmje. A június 15-én kezdődő, 20-án záruló animációs filmfesztivál versenyprogramjába öt másik magyar alkotás is meghívást kapott.

// európa

Összeállt a 11. kecskeméti fesztivál versenyprogramja

A háromtagú előzsűri döntése értelmében a 174 nevezett hazai alkotásból összesen 23 egyedi rövidfilm, 19 tévésorozat-epizód, 12 videoklip, 50 alkalmazott animáció és 41 diákfilm került a versenybe. Van köztük három, a tavalyi és tavalyelőtti Filmtett-workshopban készült rajzfilm is: Bacsa Regina Industrial Boogie-ja, illetve Bertóti Attila és Patrovits Tamás két közös szignálja.

// kárpát-medence