/ /

Bevándorlók hírek

A lausanne-i koldusokról is készült dokumentumfilm

Tegnap óta vetítik a svájci mozik a Koldusok oázisa (L'oasis des mendiants) című dokumentumfilmet, amely szociológiai szempontból közelít a Lausanne-ban élő, Kelet-Európából – többek közt Romániából – bevándorolt romák mindennapjaihoz. A bemutató pár héttel azután érkezett, hogy egy nagy-britanniai bevándorlókról szóló dokumentumfilm-sorozat (The Romanians Are Coming) körül tört ki botrány.

// európa

Ma kezdődik az Uránia Filmnapok harmadik kiadása

A négy napos filmszemle során 60 játék- és dokumentumfilm, valamint zenei programok és pódiumbeszélgetések várják a közönséget, jelképes árú, 50 Ft-os jegyár mellett.. Az idei téma: Határhelyzetek – Migráció a magyar film tükrében. A helyszín a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház.

// kárpát-medence

Dokumentumfilm-sorozat és szociológia kutatás bevándorlókról

Az Európai Unió Európai Integrációs Alapjának támogatásával a Katapult Film hatrészes dokumentumfilm- sorozatot készített Hegyek és tengerek között címmel. A széria hat, Magyarországra bevándorolt külföldi letelepedésének történetét mutatja be. A sorozat epizódjait Groó Diana, Török Ferenc, Gelléri Péter, Pálos György és Soós Kata rendezték, producerei Angelusz Iván és Soós Kata. A Hegyek és tengerek között módszertani alapját képezi egy, magyarországi diákok körében folytatott, az előítéletességet vizsgáló kutatásnak.

// kárpát-medence