/ /

Bosznia hírek

Magyar jelenlét a Szarajevói Filmfesztiválon

A Balkán legnagyobb filmes seregszemléjén, a 19. Szarajevói Filmfesztiválon (SFF) 214 alkotást mutatnak be augusztus 16. és 24. kötött. A versenyprogramban látható lesz Dési András György és Móray Gábor filmje, a Valaki vacsorára, továbbá Cristina Grosan Sarajevo City of Films programban készített Holiday at the Seaside című kisfilmje is bemutatásra kerül.

// európa

Kusturica kritizálja Jolie-t

Propagandafilmesnek bélyegezte Angelina Jolie-t a szerb filmrendező, Emir Kusturica. Jolie romantikus filmdrámája, az In the Land of Blood and Honey az 1992–95 közötti balkáni háború idején játszódik Szarajevóban és környékén.

// európa

Magyar filmterv kapott díjat a szarajevói filmfesztiválon

Az Atmen (Lélegzés) című osztrák produkciónak ítélték oda a fődíjat a szombat este Angelina Jolie jelenlétében befejeződött 17. szarajevói nemzetközi filmfesztiválon, amelyen a magyar Horváth Lili A szerdai gyermek című filmterve a fesztivál koprodukciós fórumának egyik díját nyerte el.

// nagyvilág

Angelina Jolie nem forgathat Boszniában

A bosznia-hercegovinai kulturális tárca megvonta Angelina Jolie engedélyét arra, hogy első rendezői filmjének egy részét az ország területén forgassa a boszniai háború női áldozatait képviselő csoport panasza nyomán – jelentette szerdán a boszniai rádió. (MTI)

// európa