/ /

Box office hírek

Elképesztő bevétele volt a hétvégén a Finding Dory című rajzfilmnek

Történelmi rekordot ért el a Disney-Pixar stúdió új produkciója, a Szenilla nyomában (Finding Dory) című animációs film a nyitó hétvégén Észak-Amerikában: 136,2 millió dollárért (38 milliárd forint) váltottak rá jegyet a nézők. Dwayne Johnson és Kevin Hart Központi hírszerzés című akcióvígjátéka sem szerepelt rosszul 34,5 millió dolláros hétvégi bemutatkozással.

// hollywood

A romániai mozikba is jön a Saul fia

A legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscarral, Golden Globe-bal, a Cannes-i Fesztivál zsűrijének nagydíjával és számos más nemzetközi fesztiváldíjjal kitüntetett holokausztdrámát március 11-étől vetítik a romániai mozik. 2000 óta ez a 15. magyar többségű produkció, ami romániai moziforgalmazásba került.

// kárpát-medence

Meghaladta a 100 000-es nézőszámot a Liza

Ujj Mészáros Károly filmje, a Filmteam gyártásában készült Liza, a rókatündér 10. hete tartja magát a mozik műsorán és a TOP 10-es listán, és csütörtökre virradóra átlépte a 100 000-es álomhatárt. Az eddig mintegy 136 millió forintos bruttó bevételt termelő film a Magyar Nemzeti Filmalap történetének 3. legnézettebb alkotása a Coming out (142 000) és a Megdönteni Hajnal Tímeát (105 000) után.

// kárpát-medence