Brad Pitt egymillió dollárral támogatja a rákosokat Brad Pitt egymillió dollárral támogatja a rákosokat

Brad Pitt egymillió dollárral támogatja a rákosokat

A hollywoodi színész, Brad Pitt és testvérei egymillió dollárt adományoztak egy gyerekek számára kifejlesztett, amerikai rákkutató központ létrehozásához – tájékoztatott a BBC.

Pitt és testvérei egy rákkutató központ megnyitását támogatják, melyet édesanyjukról fognak elnevezni, aki oly szenvedélyesen foglalkozott a gyerekek problémáival. Az adományt a Missouri állambeli Springfieldben található St. John's kórház kapta – Pitt ebben a városban nevelkedett öccsével és húgával. A Jane Pitt Rákkutató Központot ezen a nyáron fogják megnyitni.

Brad Pitt és Angelina Jolie

Az adományozott pénzből fogják alkalmazni a délnyugat-missouri régió egyetlen gyermekonkológusát és -hematológusát. „Ez mindenképpen jelentős mérföldkő régiónk gyermekgyógyászatának történetében” – nyilatkozta doktor Sami Khoshyomn.

Brad Pitt, a Benjamin Button különös élete és a Becstelen brigantyk sztárja köztudottan sok jótékonysági feladatot vállal magára. A Katrina hurrikán tombolása után például segített az újjáépítésben, házak felhúzásában, tavaly pedig élettársával, Angelina Jolie-val közösen a mostani akcióhoz hasonlóan szintén egymillió dollárt adományozott a háború utáni Irakban élő gyermekek megsegítésére.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat