/ /

Budapest film hírek

A növekvő nézőszám ellenére is veszteségesek a budapesti artmozik

Magyarországon nem lehetséges nyereségesen üzemeltetni artmozikat, ezért átfogó stratégia és kiszámítható állami támogatás nélkül eltűnhet a sokszínű fővárosi mozikultúra is – mondta el az MTI-nek Körösvölgyi Zoltán, a Budapest Film Zrt. vezetője, aki szerint a növekvő nézőszám sem tudja nullszaldóssá tenni a hat mozit üzemeltető céget.

// kárpát-medence

Such György került az állami filmes cégek élére

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) vezérigazgatója 2011. február 1-jével Such Györgyöt, a Magyar Rádió volt elnökét nevezte ki a Dialóg Filmstúdió Kft., a Hunnia Filmstúdió Kft. és az Objektív Filmstúdió Kft. élére, és február 15-től Such György lesz a Budapest Filmstúdió Kft. ügyvezetője is – közölte az MNV Zrt. hétfőn az MTI-vel.

// kárpát-medence

A MOKÉP vezetője a Budapest Filmstúdió élen

A Budapest Filmstúdió Kft. élére 2010. december 16-i hatállyal Gulyás Balázst, a MOKÉP-Pannónia Kft. igazgatóját nevezte ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, ezzel is elismerve a 2010. évben a MOKÉP-Pannónia Kft.-nél végrehajtott átszervezés eredményeit.

// kárpát-medence

Megveszik a Budapest Film Kft. 51 %-át

2009. szeptember 25-én Port Ferenc, a Budapest Film Zrt. vezérigazgatója, és Alexander van Dülmen, a berlini székhelyű A COMPANY Consulting & Licensing AG vezérigazgatója egy, a Budapest Film 51 %-os üzletrészének megvásárlását szabályozó előszerződést írt alá – tájékoztatott a filmhu.

// európa