/ /

Busho hírek

Kezdődik a BuSho

Ma kezdődik a 12. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál, amelynek szeptember 4-ig tartó programjában fikciós, animációs és kísérleti rövidfilmeket vetítenek Budapesten és vidéki, valamint határon túli helyszíneken.

// kárpát-medence

Kezdődik a BuSho

A budapesti Puskin moziban tartandó ünnepélyes megnyitóval és a tavalyi fesztivál legjobbjainak vetítésével ma veszi kezdetét a vasárnapig tartó 10. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál. A főváros mellett vidéki és határon túli nagyvárosokban zajló vetítéseken az érdeklődők megismerhetik a legfrissebb magyar és nemzetközi rövidfilmes kínálatot, továbbá szakmai beszélgetéseken, workshop-bemutatókon és koncerteken is részt vehetnek.

// kárpát-medence

Összeállt a 10. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál versenyprogramja

Több, mint két hónapos kemény munkát követően, melynek során nagyjából 72 országból közel 1200 rövidfilm került az előzsűri elé – kategóriánként: kb. 135 animáció, 165 kísérleti és 835 fikciós film – megszületett a 10. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál versenyprogramja – közölték ma a szervezők.

// kárpát-medence

Holnap kezdődik a BuSho

Szeptember 3-án este a budapesti Vörösmarty moziban kezdődik a Budapest Short Film Festival, közismert rövidítése szerint a BuSho 9. kiadása. A fiatal filmesek fesztiválja szeptember 8-án zárul, jelszava: „Elmaradt a világvége, folytatódhat a móka!”

// kárpát-medence

Jirí Menzel filmpályázatot hirdetett Budapesten

Hrabal habbal címmel Jirí Menzel Oscar-díjas cseh rendező nemzetközi rövidfilmpályázatot hirdetett csütörtökön Budapesten Bohumil Hrabal cseh író születésének jövőre esedékes 100. évfordulójára.

// európa

BuSho workshop, spot- és plakátverseny

A BuSho újra spot- és plakátversenyt hirdet, melynek során a KÖRHINTA vagy az ÖZÖNVÍZ témákban 30 másodperces és egyperces rövidfilmeket, valamint plakátokat vár. Mindenki nevezhet kortól, nemtől és vallási hovatartozástól függetlenül. Az első három helyezett valamennyi kategóriában a 7. GomBuSho egy hetes összművészeti nyári workshopon történő térítésmentes részvételt nyerhet. Valamennyi beküldött alkotást levetítésre és kiállításra kerül a 9. BuSho fesztiválon. A beküldési határidő: 2013. március 15. További információk itt.

// kárpát-medence

ÉletREklám 2012-ben is

A pozsonyi AZYL rövidfilmfesztivál újra meghirdeti életREklám felhívását. A magyarországi lebonyolítást immár évek óta a BuSho (Budapest Short Film Festival) fesztivált is szervező Gombolyag Alapítvány vállalta.

// kárpát-medence