/ /

Cannes 2014 hírek

Török filmé az Arany Pálma, olaszé a zsűri nagydíja

A török Nuri Bilge Ceylan több mint háromórás műve, a Téli álom kapta a legjobb filmnek járó Arany Pálmát a 67. cannes-i filmfesztiválon szombat este, a zsűri nagydíjával pedig Alice Rohrwacher olasz rendező Le meraviglie című alkotását tüntették ki a ceremónián, amelyen olyan filmcsillagok működtek közre, mint Sophia Loren, Monica Bellucci, Quentin Tarantino, Uma Thurman, Adrien Brody, Paz Vega és Daniel Brühl.

// európa

A 64. Cannes-i Fesztivál számokban

A Grace – Monaco csillaga című életrajzi filmdrámával ma a kezdődik, és május 25-éig tart a cannes-i filmfesztivál 67. kiadása, amelynek műsorára összesen 1700 nagyjátékfilmet tűztek.

// nagyvilág

Cannes-ban lesz a Fehér Isten világpremierje

A 67. Cannes-i Filmfesztivál meghívta hivatalos válogatásába Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjét, több mint 1800 benevezett játékfilmből került a programba. Az új Mundruczó-film világpremierje az Un Certain Regard elnevezésű szekcióban lesz, és ez lesz az első filmalapos támogatással készült játékfilm a cannes-i filmfesztiválon.

// európa

Tizennyolcan az Arany Pálmáért

Végleges a Cannes-i filmfesztivál versenyprogramja. Szőcs Petra A kivégzés című filmjét is meghívták a rövidfilmek versenyébe.

// európa