/ /

Cannes2010 hírek

A 63. Cannes-i Filmfesztivál díjai

Május 23-án, vasárnap zárult a 63. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál, ami május 12. óta tartott a Croisette-en. Az Arany Pálmát egy misztikus thai film, a Lung Boonmee raluek chat (Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives) nyerte. (EST.hu)

// európa

Magyar fogadás a Cannes-i Filmfesztiválon

Nagyszabású magyar fogadást rendezett hétfőn este a 63. Cannes-i Filmfesztiválon a magyar alkotások külföldi képviseletével foglalkozó Magyar Filmunió, az eseményre a seregszemle magyar résztvevői és a szakma Magyarország iránt érdeklődő nemzetközi képviselői kaptak meghívást. (MTI)

// európa

Kezdődik a 63. Cannes-i Filmfesztivál

Sir Ridley Scott Robin Hood című filmjének világpremierjével ma startol a 63. Cannes-i Filmfesztivál. Az viszont még bizonytalan, hogy a Európa légterét beterítő izlandi hamufelhő vajon mennyire szól bele a mustra szigorú menetrendjébe. (EST.hu)

// európa

Godard legújabb filmje Cannes-ban és a neten

A francia új hullám élő legendája, Jean-Luc Godard szokásához híven ismét külön utat választott: legújabb filmje egyazon napon debütál a cannes-i filmfesztiválon és az interneten, két nappal a hivatalos mozibemutató előtt. (MTI)

// európa

A szemlenyertes rövidfilm Cannes-ban indul

Szimler Bálint Itt vagyok című rövidfilmjével a „Cinéfondation”-ban, a filmfőiskolák legjobbjainak versenyében mutatkozhat be a filmvilág elsőszámú nemzetközi fórumán, a 63. Cannes-i Filmfesztiválon.

// európa

Hat kontinens filmjei az idei cannes-i versenyprogramban

Hat kontinens 13 országából 16 alkotás versenyezhet az Arany Pálmáért a 63. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában, de a válogatás még nem végleges, a következő napokban várhatóan bővülni fog – jelentette be Thierry Frémaux művészeti igazgató csütörtökön Párizsban. A 63. cannes-i filmfesztivál Ridley Scott és Russel Crowe újabb közös munkájával, a Robin Hood című film bemutatójával május 12-én nyílik meg. A filmfesztivál háziasszonya Kristin Scott Thomas lesz. A Franciaországban élő brit színésznő a zsűri elnöki tisztét betöltő Tim Burton, valamint a testület többi tagjának fogadásával nyitja meg a fesztivált, május 23-án pedig a díjátadó gálát vezényli majd. (MTI)

// európa

Magyar és román világpremierek Cannes-ban

Párizsban nyilvánosságra hozták a 63. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programjába meghívott játékfilmek részleges listáját. A május 12-én kezdődő seregszemle válogató bizottsága a nagyvilág filmművészetének újdonságait reprezentáló közel 4000 benevezett filmből válogatta a hivatalos programot, melybe Kocsis Ágnes új alkotása, a Pál Adrienn is meghívást kapott az „Un certain regard” szekcióba.

// európa