/ /

Cannes2012 hírek

Michael Haneke drámája kapta az Arany Pálmát

Az osztrák Michael Haneke Amour/Love (Szerelem) című filmjének ítélte vasárnap a Nanni Moretti vezette zsűri az Arany Pálmát a 65. Cannes-i Fesztiválon. Mungiu filmje két díjat nyert el.

// európa

Cannes: Nicole Kidman egy erotikus krimi főszerepében

Kilenc év után egy szexuális és rasszista feszültséggel teli amerikai erotikus krimi, a The Paperboy főszereplőjeként tért vissza Nicole Kidman a 65. cannes-i filmfesztiválra, amellyel azonnal esélyessé vált a legjobb női alakítás díjára.

// hollywood

Cannes-ban a Filmalap

Ma este kezdődik a 65. Cannes-i Filmfesztivál. A Magyar Nemzeti Filmalap két helyszínen is várja a nemzetközi szakma képviselőit.

// európa

Jean-Paul Gaultier és Ewan McGregor a cannes-i zsűriben

A színészek közül Ewan McGregor, a rendezők képviseletében Alexander Payne és Raoul Peck, valamint Jean-Paul Gaultier divatkreátor biztosan tagja lesz a 65. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramja zsűrijének – erősítette meg szerdán Thierry Frémaux a Canal+ francia kereskedelmi televízió egyik műsorában.

// európa

Mungiu ismét megy Cannes-ba

Erős versenyprogramot ígérnek a május 16–27-én megrendezendő Cannes-i Fesztivál szervezői. Michael Haneke, Jacques Audiard, Lee Daniels, David Cronenberg, Abbas Kiarostami, Thomas Vinterberg, Ken Loach és Wes Anderson filmjeivel többek közt Cristian Mungiu legújabb munkája mérkőzhet meg az Arany Pálmáért. Magyar cím idén nem került a fesztivál ma délután közzétett listájára.

// európa