/ /

Cannes2013 hírek

DreamWork-remake lesz a Cannes-ban díjazott japán drámából

Új filmet forgat a DreamWorks filmstúdió Hirokazu Koreeda japán filmrendező Like Father, Like Son (Apja fia) című drámájából, amelyen Steven Spielbergnek, a stúdió társalapítójának a cannes-i filmfesztivál zsűrielnökeként akadt meg a szeme.

// hollywood

Betörtek egy kínai filmmágnás hotelszobájába Cannes-ban

Betörtek egy kínai filmmágnás szállodai szobájába a 66. cannes-i filmfesztiválon. A befolyásos producer nyíltan bírálta a francia hatóságok „arroganciáját” és a Franciaországban eluralkodott rossz közbiztonsági helyzetet.

// európa

Megjelent a World of Shorts cannes-i lapszáma

A Daazo kisfilmes honlap gondozásában megjelenő, angol nyelvű World of Shorts magazin legújabb számában a Cannes-i Filmfesztiválra fókuszál. A filmfesztiválon nyomtatott formában is elérhető kiadvány ezúttal a filmes világ folyamatos változását, a képzéseket és a crossmédiát mutatja be.

// kárpát-medence

Cannes számokban

70 nagyjátékfilmet vetítenek 12 nap alatt, ebből 20 versenyez az élmezőnyben, 4000 produkció kerül a filmpiacra, 24 lépcsőfokon lehet feljutni a fesztiválpalotába, és 4800 akkreditált újságíró vesz részt a rendezvényen.

// európa

Lemond a Cannes-i Fesztivál elnöke

Az idén 83 éves Gilles Jacob fesztiválelnök bejelentette, hogy 2015-ben végleg búcsút mond a cannes-i seregszemlének. „Már többször megígértem a feleségemnek, hogy abbahagyom. Most tényleg megteszem” - mondta a Nice Matin című regionális napilapnak.

// európa

Spielberg demokratikus zsűrielnök akar lenni

Steven Spielberg azt ígéri, hogy demokratikus zsűrielnök lesz a 66. cannes-i filmfesztiválon, miután szerinte „a bemutató előtt minden film egyenlő”. Az amerikai filmrendező-producer ezt a Télérama című francia kulturális hetilap szerdai számában megjelent interjúban mondta.

// európa

Összeállt a cannes-i versenyprogram

19 film került az idei Cannes-i Fesztivál versenyprogramjába, köztük Joel és Ethan Coen, Roman Polanski, Steven Soderbergh és Paolo Sorrentino új filmjei. A fesztivál 66. kiadását május 15. és 26. között szervezik meg.

// európa