A román kritikusok szerint a Ceauşescu, a hatalom tébolyultja a legjobb román film A román kritikusok szerint a Ceauşescu, a hatalom tébolyultja a legjobb román film

A román kritikusok szerint a Ceauşescu, a hatalom tébolyultja a legjobb román film

A romániai újságírók és filmkritikusok a Ceauşescu, a hatalom tébolyultja (Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu) című alkotást választották 2010 legjobb román filmjének, valamint annak rendezőjét, Andrei Ujicăt az év legjobb rendezőjének. (FNE)

A legjobb színésznek Victor Rebengiucot választották az Érdemrendbeli (Medalia de onoare, r. Peter Călin Netzer) szerepléséért, míg a legjobb színésznő díját Ozana Oancea érdemelte ki a Felicia, mindenekelőtt (Felicia înainte de toate, r. Răzvan Rădulescu, Melissa de Raaf) című alkotásban nyújtott teljesítményéért.

Kép az Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu / Nicolae Ceauşescu önéletrajza című filmből

A Romániában forgalmazott külföldi alkotások közül a sajtó Michael Haneke A fehér szalag (Das weisse Band – Eine deutsche Kindergeschichte) című filmjét választotta a legjobb európai filmnek, míg David Fincher A közösségi hálója (The Social Network) bizonyult a 2010-es év legjobb filmje.

A díjakat a Champions ügynökség biztosította, a nyertes alkotásokat pedig egy különleges program keretén belül vetítették le Bukarestben.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat