/ /

Cinefest hírek

Kezdődik a CineFest

Ma kezdődik a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek díszvendége ezúttal Jirí Menzel Oscar-díjas cseh rendező és a Sörgyári capriccio című film legendás női főszereplője, Magda Vásáryová szlovák színésznő lesz.

// kárpát-medence

Versenyfilmek a 11. Cinefesten

20 egészestés játékfilm, 13 dokumentumfilm, 33 kisjáték- és kísérleti rövidfilm, valamint 18 animációs film száll versenybe a 11. Cinefest Nemzetközi Filmfesztiválon. A szervezők ma tették nyilvánossá a szeptember 12. és 21. között megszervezendő miskolci fesztivál versenyfilmjeinek a listáját.

// kárpát-medence

Német elsőfilm és szingapúri dráma nyert a CineFesten

17 nagyjátékfilm versenyben, mind magyarországi ősbemutató, 8 további nagyjátékfilm versenyen kívül, 5 filmklasszikus a CineClassics-blokkban, Sundance Channel-válogatás, Kechiche-retrospektív, 2 workshop, American Film Showcase, mesterkurzusok, DunaDock-program, konferenciák, nemzetközi filmvásár, számos szakmai találkozó, csupa teltházas vetítés – ez a ma este véget ért 10. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál gyorsmérlege.

// kárpát-medence

Scarlett és Redford: itt a Jameson CineFest nagyjátékfilmes versenyprogramja

A pornófüggő Joseph Gordon-Levitt-tól a csontig hatoló bosnyák háborús drámáig, az utóbbi évek legjobb német debütjétől az első lengyel melegmoziig, Daniel Radcliffe-től Ellen Page-ig, az Esőemberben megismert Valeria Golino első rendezésétől az idei Arany Kamera-díjas remekműig az év legjobb, legprovokatívabb, legkeményebb filmjeinek bemutatását ígérik a szeptember 12. és 22. között megrendezendő 10., ünnepi miskolci nemzetközi filmfesztivál szervezői.

// kárpát-medence

Több mint 1000 filmet neveztek idén a Cinefestre

Több mint 1000 művet neveztek idén a Jameson CineFestre, ilyen nagy számban még soha nem érkeztek filmek a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra. Az előzsűrik elkezdték a munkát: összesen mintegy 60 animációs, kisjáték- és dokumentumfilm szerepel majd a programban. A versenybe került alkotások listáját a fesztivál szervezői augusztus közepén hozzák nyilvánosságra.

// kárpát-medence

Közel 700 nevezés a Cinefesten

Rekordszámú nevezés érkezett be idén a Cinefestre, megkezdte munkáját az előzsűri. Szeptember 14–23-a között kb. 60 film fog szerepelni a programban.

// kárpát-medence