/ /

Cinefest2010 hírek

CineFest: A nyertesek

14 nagyjátékfilm, mind magyarországi ősbemutató, 6 további játékfilm versenyen kívül, 54 animációs-, dokumentum- és kisjátékfilm, 4 filmklasszikus a CineClassics-blokkban, 3 kiállítás, 2 workshop, 4 konferencia – ez a szombat este véget ért 7. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál gyorsmérlege. A fesztivál alaposan kinőtte kereteit.

// kárpát-medence

Cineclassics: programok Szabó István védnökségével

A CineFest filmtörténeti sorozata, a CineClassics, melynek védnöke az Oscar-díjas Szabó István, konferenciákkal, kiállításokkal és filmvetítésekkel várja az érdeklődőket. Csütörtökön és pénteken három ritkaságot mutatunk be Miskolcon, Korda Sándor és Kertész Mihály Bécsben készült némafilmjeit, Darvas Ferenc élő zongorakíséretével, a Miskolci Galéria Kondor termében.

// kárpát-medence

Korda Zoltán-konferencia a miskolci CineFesten

Korda Zoltán volt, talán, a legendás Korda-család legtehetségesebb, mégis legkevésbé ismert tagja. A pusztatúrpásztói születésű magyar fiú brit: szudáni, dél-afrikai témájú, indiai, az arab világban vagy éppen a Szaharában játszódó filmeket rendezett, olyan sztárokkal, mint Humphrey Bogart, Gregory Peck és az általa felfedezett Sidney Poitier. A CineClassics konferenciája kitűnő előadókkal (köztük fiával, David Kordával), filmrészletekkel és a Magyarországon ritkán látható A négy toll című brit klasszikus vetítésével emlékezik a művészre.

// kárpát-medence

Cinefest - hetedszer is!

2010. szeptember 10-19 között rendezik meg Miskolcon a 7. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált. Nevezéseket nagyjátékfilm, kisjátékfilm, kísérleti film, dokumentumfilm és animációs kategóriában várnak.

// kárpát-medence