/ /

Cinefest2013 hírek

Német elsőfilm és szingapúri dráma nyert a CineFesten

17 nagyjátékfilm versenyben, mind magyarországi ősbemutató, 8 további nagyjátékfilm versenyen kívül, 5 filmklasszikus a CineClassics-blokkban, Sundance Channel-válogatás, Kechiche-retrospektív, 2 workshop, American Film Showcase, mesterkurzusok, DunaDock-program, konferenciák, nemzetközi filmvásár, számos szakmai találkozó, csupa teltházas vetítés – ez a ma este véget ért 10. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál gyorsmérlege.

// kárpát-medence

DunaDOCK a CineFesten

A DunaDOCK csapata – Ugrin Julianna, Ruszkai Nóra, Groó Diana, Trencsényi Klára és Böjte Ágnes – idén első alkalommal szervezi a Jameson CineFest dokumentumfilmes programját. A program fő célja egy olyan nemzetközi dokumentumfilmes eseménysorozat megszervezése, amely, miközben lehetőséget biztosít a hazai dokumentumfilmes szakma rendszeres bemutatkozására, azt tűzte ki célul, hogy bekapcsolja a magyar szakmát a nemzetközi fejlesztő műhelyek, pitchingfórumok, fesztiválok véráramába.

// kárpát-medence

Szabó István lesz a 10. Jameson CineFest életműdíjasa

A 75 éves Szabó István a 10. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál (szeptember 12–22.) életműdíjasa. A fesztivál a Mephisto, a Redl ezredes és a Hanussen bemutatásával tiszteleg az Oscar-díjas művész előtt. A három filmet három egymást követő estén: szeptember 17-én, 18-án és 19-én láthatja a Jameson CineFest közönsége, 19-én, a Hanussen vetítése és a díjátadó után közönségtalálkozó lesz.

// kárpát-medence

Több mint 1000 filmet neveztek idén a Cinefestre

Több mint 1000 művet neveztek idén a Jameson CineFestre, ilyen nagy számban még soha nem érkeztek filmek a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra. Az előzsűrik elkezdték a munkát: összesen mintegy 60 animációs, kisjáték- és dokumentumfilm szerepel majd a programban. A versenybe került alkotások listáját a fesztivál szervezői augusztus közepén hozzák nyilvánosságra.

// kárpát-medence