/ /

Cinefest2014 hírek

Reisz Gábor és Halász Glória filmje is nyert a Cinefesten

A szlovén Osztályellenség, Rok Bicek alkotása kapta a 11. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, míg a zsűri nagydíját Reisz Gábor első nagyjátékfilmje, a mai harmincas generáció elveszettségét abszurd humorral bemutató VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan nyerte el.

// kárpát-medence

Orson Welles-vetítés a Cinefesten

Kevesen tudják, hogy Orson Welles élet- és alkotótársa az 1960-as évek közepétől haláláig a magyar-horvát származású Oja Kodar volt, azaz Pálinkás Olga, akit a filmtörténet egyik legnagyobb rendezője 1961-ben Zágrábban, A per forgatásán ismert meg. Vetítés szombaton a CineClassics sorozatban.

// kárpát-medence

Életműdíjat kap Zsigmond Vilmos a CineFesten

A szárnyas fejvadász, a Sugarlandi hajtóvadászat és a Harmadik típusú találkozások világhírű operatőre kapja a 11. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját. Az elismerést szombaton a díjátadó ünnepség keretében adják át az alkotónak.

// kárpát-medence

Öt éves a CineClassics

Magyar klasszikusok, filmes mesterkurzusok, portréfilm- és könyvbemutató – idén ötödször szervezi meg filmtörténeti programsorozatát a miskolci CineFest.

// kárpát-medence

Versenyfilmek a 11. Cinefesten

20 egészestés játékfilm, 13 dokumentumfilm, 33 kisjáték- és kísérleti rövidfilm, valamint 18 animációs film száll versenybe a 11. Cinefest Nemzetközi Filmfesztiválon. A szervezők ma tették nyilvánossá a szeptember 12. és 21. között megszervezendő miskolci fesztivál versenyfilmjeinek a listáját.

// kárpát-medence