/ /

Cinefest2015 hírek

Átadták a 12. Cinefest díjait

A 12. Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál ünnepélyes díjátadó gáláján átadták a fesztivál díjait, amelyek közül többet az alkotók személyesen vettek át, illetve videoüzenetekben köszöntek meg a Művészetek Házában tartott gálán, amely után vetítésre került a fesztivál zárófilmje, a Mélyütés, majd ezt követően Gaspar Noé Szerelem című alkotása, amelyet a rendező személyesen konferált fel a közönségnek.

// kárpát-medence

Kezdődik a Cinefest

Ma a 17 órai ünnepélyes megnyitóval elkezdődik a 12. Jameson Cinefest Nemzetközi Filmfesztivál. A megnyitó díszvendége Claudia Cardinale. A színésznő életműdíjat vesz át, majd levetítik egyik leghíresebb filmjét, a Volt egyszer egy vadnyugatot.

// kárpát-medence

Cseh fókusz a CineFesten

A szeptember 11-én kezdődő, miskolci fesztivál vadonatúj cseh filmeknek, egy nagy klasszikusnak és a legendás FAMU-nak szentel egy programpontot.

// kárpát-medence

Claudia Cardinale kapja a 12. Cinefest életműdíját

A 12 éves Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál idei életműdíjasa a legendás olasz színésznő, Claudia Cardinale, aki olyan halhatatlan remekművekkel vonult be az egyetemes mozitörténelembe, mint a Rocco és fivérei (r. Luchino Visconti), a 8 és fél (r. Federico Fellini), a Fitzcarraldo (r. Werner Herzog) és a Volt egyszer egy vadnyugat (r. Sergio Leone).

// kárpát-medence