/ /

Cinema city hírek

Újabb Cinema City nyílt Romániában

Közép- és Kelet-Európa legnagyobb mozilánca, a Romániában az Odeon bekebelezése óta immár multiplex-monopóliumot élvező holland-izraeli Cinema City új filmszínházat avatott Karácsonkőn (Piatra Neamț).

// kárpát-medence

Multiplexes kedvezmény magyar filmeknek

Magyarország legnagyobb moziüzemeltetője, a Cinema City kedvezményes vászonhasználati díjat állapít meg a magyar filmek esetében, és azt a filmek bevételéből vonja le – tájékoztatta az MTI-t a Magyar Nemzeti Filmalap és a moziüzemeltető.

// kárpát-medence

A Cinema City európai mozi-díjat kapott

A Cinema City mozihálózat nyerte el „Az év nemzetközi mozi-üzemeltetője" díjat, amelyet az európai moziközösség szavazott meg, és amit Amszterdamban, a CineEurope rendezvényen vehetett át Moshe (Mooky) Greidinger, a Cinema City vezérigazgatója.

// európa

Versenyhivatalhoz fordult a Magyar Producerek Szövetsége

A Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult a Magyar Producerek Szövetsége, hogy a hivatal vizsgálja meg, a Cinema City International közelmúltban történt mozifelvásárlása nem sérti-e a magyar, illetve az európai uniós szabályozást, egyben szorgalmazzák a Filmtörvény módosítását is a magyar filmek érdekében – írta Kálomista Gábor, a szövetség elnöke hétfői közleményében.

// kárpát-medence