/ /

Cinepécs hírek

Idén elmarad a CinePécs

A Dél-Dunántúli Filmalap 2009-ben és 2010-ben is sikeres, a szakma által elismert filmfesztivált rendezett a Kulturális Ipari Klaszter keretében. A fesztiválokat az Önkormányzat, az állami források és a támogatói megjelenések finanszírozták. A 2011-es évre is ilyen összetételben kellett volna kialakulnia a finanszírozásnak, de sajnos ezek közül egyik sem valósult meg, ezért az októberre tervezett fesztivál elmarad – írja sajtóközleményében Keresnyei János, a CinePécs Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója.

// kárpát-medence

Véget ért a CinePécs Nemzetközi Filmfesztivál

Marek Najbrt A védelmező című mozija lett a legjobb játékfilm, Bartek Konopka, Pjotr Rosolovski a Berlini fal nyulai, valamint Orhan Tekeoglu Ifakat című alkotása megosztva kapta a legjobb dokumentumfilm díját a vasárnap zárult CinePécs Nemzetközi Filmfesztiválon. (MTI)

// kárpát-medence

Filmes programok Pécsett

Többek között török és német filmhét, valamint a közép- és délkelet-európai mozira fókuszáló CinePécs filmfesztivál is a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF)-projekt interkulturális jellegét erősíti.

// kárpát-medence

Jön a Pécsi Filmmaraton

Ismét 24 óra alatt készíthetnek filmet a vállalkozó kedvűek a DIGI 24 „villámfilm” játék alkalmával, amit idén a CinePécs V. Moveast Nemzetközi Filmfesztivál egyik programjaként szerveznek.

// kárpát-medence