/ /

Cnc hírek

Moldovában is lesz CNC

Moldova Köztársaságban is létrehoznak egy Országos Filmközpontot (a neve ugyanaz lesz, mint a hazaié: Centru Naţional al Cinematografiei / CNC), a célja a moldovai filmrendezők projektjeinek anyagi támogatása lesz. Az új intézmény 2015-ben kezdheti meg a tevékenységét, a parlament ugyanis már elfogadta a moldovai CNC-t létrehoz törvényt.

// európa

Lakatos Róbert és Felméri Cecília projektje vezeti a CNC animációs pályázatának nyerteslistáját

A román Országos Filmközpont tegnap tette közzé 2013-ban meghirdetett egyetlen pályázatának eredményeit. A fikciós nagyjátékfilmek kategóriájában Cristian Mungiu a nyertes, az egészestés és rövid animációs filmtervek közül pedig a Draculato(u)r címűt találta a legígéretesebbnek a döntőbizottság. Az animációs dokumentumfilm Lakatos Róbert és Felméri Cecília közös projektje.

// kárpát-medence

Mégis vetíthetik Romániában a Nimfomániás 2-t

A román Országos Filmközpont vezérigazgatója, Mihai Kogălniceanu tegnap azt nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek, hogy nem tűri meg a cenzúrát, és a film az I. M. – 18 (kiskorúak számára tilos) besorolással a mozikba fog kerülni.

// kárpát-medence

Caranfil és Mărgineanu kapja a legtöbb pénzt a CNC-től

Nae Caranfil és Nicolae Mărgineanu filmtervei, a 6,9 pe scara Richter (6,9 a Richter-skálán), valamint a Poarta Albă (A fehér kapu) nyerte el a legnagyobb támogatási összeget, egyenként 990 000 lejt a Román Országos Filmközpont legutóbbi pályázatán. Az eredményeket tegnap tették közzé.

// kárpát-medence

Kiírta idei produkciós pályázatát a CNC

10 millió lej (kb. 2 200 000 euró) összértékben oszt ki fejlesztésre és produkciós célokra vonatkozó anyagi támogatást a Román Országos Filmközpont (CNC). A pályázati határidő 2013. január 31.

// kárpát-medence