/ /

Cristi puiu hírek

Forog Cristi Puiu új filmje

Sierra-Nevada című nemzetközi koprodukció egy családi összejövetel története. A forgatás januárban kezdődött, márciusban zárul, az eredményt jövőben láthatjuk.

// kárpát-medence

Lakatos Róbert és Felméri Cecília projektje vezeti a CNC animációs pályázatának nyerteslistáját

A román Országos Filmközpont tegnap tette közzé 2013-ban meghirdetett egyetlen pályázatának eredményeit. A fikciós nagyjátékfilmek kategóriájában Cristian Mungiu a nyertes, az egészestés és rövid animációs filmtervek közül pedig a Draculato(u)r címűt találta a legígéretesebbnek a döntőbizottság. Az animációs dokumentumfilm Lakatos Róbert és Felméri Cecília közös projektje.

// kárpát-medence

Filmrendezők tiltakoznak az amerikai-európai szabadkereskedelmi egyezmény ellen

A belga filmrendező testvérpár, Luc és Jean-Pierre Dardenne kezdeményezésére hétfőn közzétett petícióban neves filmrendezők azt kérik az európai állam- és kormányfőktől, hogy az audiovizuális szektorra ne vonatkozzon a várhatóan a jövő év végére megszülető szabadkereskedelmi egyezmény az Egyesült Államok és az Európai Unió között.

// nagyvilág

A 45. Karlovy Vary Filmfesztivál díjai

Július 10-én, szombaton este a hivatalos zárógálán átadták a július 2-án kezdődött 45. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál elismeréseit. A díjazottak közt olyan neveket találunk, mint Jude Law, Nyikita Mihalkov vagy Cristi Puiu. (EST.hu)

// európa