Közönségdíjat kapott Izraelben a Császi Ádám filmje Közönségdíjat kapott Izraelben a Császi Ádám filmje

Közönségdíjat kapott Izraelben a Császi Ádám filmje

A Berlinálén bemutatott Viharsarok az elmúlt hónapokban már több másik filmfesztivált is megjárt, a múlt hétvégén lezárult TLVFesten, a Tel-Aviv-i Nemzetközi Melegfilmfesztiválon díjat is kapott: a közönségdíjat szavazták meg Császi Ádám első egész estés játékfilmjének.

Viharsarok

A Viharsarok sikerrel szerepelt a pozsonyi FebioFesten, a mexikói Guadalajarában, Vilniusban, illetve a Zlíni fesztiválon is. Az utóbbi kifejezetten az ifjúsági és fiatal felnőtteknek szóló filmekre koncentrál; ebben a műfajban a cseh fesztivál a legöregebb ilyen rendezvény a világon, hiszen 1961 óta minden évben megrendezik.

A filmet a 40. Seattle-i Filmfesztiválon is lelkesen fogadták – közölte a Cirko Film. A fesztivál az Egyesült Államok északnyugati területén szinte az egyetlen nagyszabású filmes rendezvény, célja, hogy a világ minden tájáról összegyűjtse az adott időszak legkülönlegesebb filmjeit, és hogy tudatosságra, tájékozottságra és nyitottságra ösztönözze a nézőket.

A film ázsiai premierjét a tajpeji fesztiválon, Tajvan egyik legnagyobb kulturális rendezvényén tartják júliusban. 40 ország 160 filmjét láthatják itt a nézők, akik százezres nagyságrendben vesznek részt az eseményen.

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat