/ /

Csehország hírek

Több pénzt kaphatnak a cseh koprodukcióban készülő filmek

300 millióval 800 millió koronára emelte a cseh kormány szerdán a Csehországban forgató külföldi filmeseknek nyújtandó támogatás idei összegét – közölte Pavel Belobrádek miniszterelnök-helyettes a kormány ülése utáni sajtóértekezleten.

// európa

Csehországban forgatja A három testőrt a BBC

Csehországi helyszíneken forgatja A három testőr című új, tízrészes filmsorozatát a BBC brit közszolgálati televízió. Az Alexandre Dumas francia író világhírű regényéből készülő alkotás munkálatait márciusban kezdik meg.

// európa

A cseh állam 300 millió koronával támogatja a filmeseket

A cseh állam 2012-ben is 300 millió koronával (3,3 milliárd forint) fogja támogatni a filmgyártókat. Ez azonos az idei évre szánt összeggel – közölte Helena Franková, a kulturális minisztérium illetékese az E15 gazdasági napilap keddi kiadásában.

// európa

Václav Havel maga viszi filmre drámáját

Václav Havel világhírű cseh drámaíró, volt államfő személyesen viszi filmre Távozás (Odcházení) című legutóbbi drámáját. Ez lesz az első eset, hogy Havel a filmes szakmában próbál szerencsét. A film forgatása július 2-án kezdődik, az alkotás várhatóan jövő tavasszal kerül a mozikba. A tervezett költségek 44 millió koronára rúgnak – olvasható a Cseh Filmközpont által kiadott tájékoztatóban.

// európa