/ /

Csíkszereda hírek

Októberben újra Filmtettfeszt!

13. kiadásához érkezett a Filmtett „születésnapi rendezvényeként” indult Filmtettfeszt – Magyar Filmnapok. Idén október 3. és 6. között várjuk a moziba a friss és a klasszikus magyar film rajongóit, felnőtteket és gyerekeket egyaránt. A 2013-as fesztivál nagy újdonsága: hét erdélyi városban lesz megszervezve!

// kárpát-medence

Kiosztották a 7. Film.dok díjait

Véget ért a 7. Film.dok Dokumentumfilm Fesztivál, melyet szeptember 19. és 25. között rendeztek meg Csíkszeredában. A díjazottak listája a következőképpen alakult:

// kárpát-medence

Újra Film.dok fesztivál  Csíkszeredában

Idén szeptember 19–25. között hetedik alkalommal kerül sor a Film.dok dokumentumfilm-fesztiválra Csíkszeredában, amelynek fő helyszíne ezúttal a Szakszervezetek Művelődési Házának a márványterme lesz.

// kárpát-medence

Döntött a film.dok előzsűrije

2011. szeptember 19. és 25. között ismét sor kerül Csíkszeredában a film.dok dokumentumfilm-fesztiválra, melynek előzsűrije vasárnap hozta nyilvánosságra a hivatalos versenyprogramban szereplő filmek listáját.

// kárpát-medence

Elkezdődött Adrian Sitaru nagyjátékfilmjének forgatása

Csütörtökön elkezdődött Adrian Sitaru román rendező legújabb játékfilmjének (Din dragoste, cu cele mai bune intenţii / Szívből jövő szeretetből) forgatása, melynek Csíkszereda valamint Bukarest ad otthont. A román–magyar koprodukció a rendező egy saját történetét dolgozza fel, a főbb szerepeket pedig Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab, Török-Illyés Orsolya, Tóth Orsolya és Szikszai Rémusz játssza.

// kárpát-medence