/ /

Daazo hírek

Versenygyőztes animációs rövidfilmek a Daazón

Június végén kezdődik Európa egyik legsokszínűbb animációs rövidfilmes fesztiválja, a szlovákiai Fest Anča. A június 24. és 28. között megrendezett fesztiválra várva új csatorna indult a Daazo.com rövidfilmmegosztó oldalon. A Fest Anča Shorts csatorna gyűjteményében a fesztivál előző éveiben bemutatott legjobb filmeket lehet megnézni – ígérik közleményükben a szervezők.

// kárpát-medence

Először lesz rövidfilmes pitch fórum a Friss Húson

A Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál fórumának a célja lehetőséget teremteni fiatal filmes alkotóknak előkészületben levő projektjeik prezentálására és azok megvitatására. A szervezők a tervek szerint 10 filmtervet választanak ki, amelyeket rangos szakmai zsűri előtt mutathatnak be az alkotók (rendezők/forgatókönyvírók/producerek – stábonként maximum hárman).

// kárpát-medence

Imázsfilm Magyarországról

A legalább 5, de maximum 10 perces imázsfilm készítésére írt ki pályázatot az Új Udvar Kft. és a Daazo.com. A pályázat címe: Magyarország – érdekesebb, mint gondolnád. A benyújtott alkotásoknak Magyarország kultúrájáról, történelméről, tájegységeiről, egyéb jellegzetességeiről kell szólniuk, egyedien és tömören.

// kárpát-medence

Bucsi Réka animációja nyerte a 2. Friss Húst

Bucsi Réka asszociatív animációs filmje, a Symphony Nr. 42 nyerte a vasárnap véget ért Friss Hús 2.0 rövidfilmfesztivál magyar fődíját, a nemzetközi szekcióban a spanyol Chema García Ibarra Misterio című alkotását ítélték a legjobbnak.

// kárpát-medence

Szarajevói városfilmek a Daazo.com-on

A Daazo.com bemutatja: Szarajevo – a film városa. A Szarajevói Filmfesztivál Sarajevo – City of Film elnevezésű projektjének keretében készült kisfilmek mostantól megtekinthetők a Daazo felületén.

// európa

Indul a ZsiFi

Kell egy csapat! elnevezéssel hirdet pályázatot kisfilmek megvalósítására a második alkalommal megrendezésre kerülő ZSIFI – Budapesti Zsidó Filmfesztivál (2013. november 7–11.) és a daazo.com..

// kárpát-medence

Pitch Page – Szarajevó, Velence 2013

Ismét a pitchelés új formáját hirdeti a Daazo.com – European Short Film Centre: a velencei és a szarajevói filmfesztivál alkalmából megjelenő World of Short magazinban hét oldalon keresztül kisfilmes ötleteket, projekt-terveket lehet bemutatni.

// európa