/ /

Dargay attila hírek

Meghirdették az idei Dargay Attila- és Fehér György-pályázatot

Pénteken megjelenik a tévéfilmek készítését támogató Fehér György-, és az animációs sorozatok készítőinek szóló Dargay Attila-pályázat felhívása. Emellett a médiatanács az idei Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, valamint helyi és körzeti rádiók hírműsorainak és magazinműsorainak támogatásáról döntött.

// kárpát-medence

Dargay Attiláról elnevezett új pályázatot írt ki a Médiatanács

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának legfrissebb, 250 millió forint keretösszegű Dargay Attila-pályázatát a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap bonyolítja le a Magyar Média Mecenatúra program részeként. A filmtámogatásban mérföldkőnek számító kiírás célja, hogy olyan értékes filmsorozatok szülessenek napjainkban is, amelyek méltó folytatásai lehetnek a nagy múltú magyar animációs filmgyártásnak. A felhívás névadója az öt évvel ezelőtt elhunyt Dargay Attila Balázs Béla-díjas animációs rajzfilmrendező, akinek figuráit Vuktól Gusztávon át Szaffiig afrikai, ázsiai és dél-amerikai országok is megismerték.

// kárpát-medence

Hipp, hopp, jön Vuk szülinapja!

December 10-én „ünnepli" 30. születésnapját Dargay Attila nagy sikerű rajz-játékfilmje, a Vuk. 16 órai kezdettel újra levetítik szélesvásznon a budapesti Corvin moziban.

// kárpát-medence

Elhunyt Dargay Attila

Életének 83. évében elhunyt Dargay Attila animációsfilm-rendező – közölte a Magyar Filmművészek Szövetsége. A magyar animáció egyik legnagyobb alakját, a Vuk, a Pom Pom meséi és a Lúdas Matyi alkotóját kedden érte a halál.

// kárpát-medence