/ /

Dialektus hírek

Metropolis a Dialëktus Filmfesztiválon

Képben lenni. Szüksége van-e a magyar dokumentumfilmnek elméletre? címmel szerveznek beszélgetést a Metropolis dokumentumfilmes számai kapcsán a kortárs magyar dokumentumfilm kérdéseiről a június 23. és 28. között megrendezésre kerülő 10. Dialëktus Fesztiválon.

// kárpát-medence

A kolozsvári Tranzit Házban is Dialektus Filmfesztivál

Június 23. és 28. között rendezik meg Budapesten a Dialektus Európai Dokumentum- és Antropológiai Filmfesztivált. A fesztivál három versenykategóriája közül kettőt ugyanabban az időben vetítenek a kolozsvári Tranzit Házban. A vetítésekre csütörtöktől szombatig (június 24-26.) 15:00 és 23:30 óra között kerül sor.

// kárpát-medence

Önkénteseket várnak a Dialektus, Európai Dokumentum- és Antropológiai Filmfesztiválra!

A Dialektus Európa legkreatívabb és legérzékenyebb dokumentumfilmjeinek fesztiválja, ahol június 22 és 28. között számos ország dokumentum és antropológiai filmjeit, és velük együtt rendezőiket, filmes szakembereiket lehet megismerni. A fesztivállal párhuzamosan minden évben gazdag szakmai programok kerülnek megrendezésre: 2010-ben a Dokukritikusi workshop és a nemzetközi, „myDEER” Projektfejlesztési Workshop.

// kárpát-medence

Módosult a Dialëktus Fesztivál időpontja

Fő támogatóik finanszírozási nehézségei miatt idén a Dialektus Fesztivál a szokásos márciusi időpont helyett júniusban kerül megrendezésre. A hátrányt szabadtéri vetítésekkel, zenei programokkal, eperrel, málnával és stranddal próbálják meg előnyükre fordítani.

// kárpát-medence