/ /

Digitális mozi hírek

Analogizálják a romániai mozikat

A közeljövőben az összes romániai mozit analogizálni fogják: a meghaladott és poros DCP-vetítőket még egyes helyeken megtartják ugyan biztonságból, de az év végéig az összes filmszínház el lesz látva a legmodernebb, 35 milliméteres technológiával, ami végre filmkópiáról való vetítési lehetőséget jelent majd az elmaradott hazai moziknak.

// kárpát-medence

Észak-Amerikában hamarosan befejeződik a mozik digitális forradalma

Meglehet, hogy az észak-amerikai filmforgalmazók idén szállítanak utoljára filmkópiákat az amerikai és kanadai filmszínházakba: a celluloid szalagokat tartalmazó filmes dobozok az analóg múlt részeivé válnak, befejeződik a mozik digitális forradalma – hangzott el a Las Vegasban zajló CinemaCon rendezvényen, az amerikai mozisok éves összejövetelén.

// nagyvilág

A világ fele digitálisan vetít

Ma a világ mozis vetítőinek több, mint fele digitális, derült ki a NAB Show mozgóképalkotással és technológiával foglalkozó konferenciáján Las Vegas-ban.

// nagyvilág

Digitális mozi Balatonfüreden

Magyarország harmadik korszerű technológiájú, úgynevezett aktívszemüveges rendszerét építették ki a balatonfüredi moziban; a saját erőből megvalósított fejlesztéstől a nézőszám emelkedését várja az üzemeltető. (kultúra)

// kárpát-medence