/ /

Docuart hírek

Tajvani dokumentumfilmeket vetítenek Budapesten

A Tajpej Képviseleti Iroda és a Palantír Alapítvány október 29. és 31. között rendezi meg a Toldi Moziban és a DocuArt Moziban a Tajvani Dokumentumfilm Napokat (TAIWAN DOX), a vetítések és a programok ingyenesen lesznek látogathatók.

// kárpát-medence

Indul a Zöldföld Filmklub

Környezetvédelemmel foglalkozó filmeket mutat be a DocuArt most induló őszi sorozata. A Buslig Eszter és Tajta Krisztina által válogatott művek égető kérdéseket boncolgatnak. Az első vetítésre október 18-án, 19 órától kerül sor.

// kárpát-medence

Szerdán kezdődik az Önkéntesség arcai filmfesztivál

A fesztivál megnyitójára szeptember 28-án szerdán, 19 órakor kerül sor, amire szerettel várnak mindenkit, akárcsak a fesztivál filmjeire, a vetítésekre (melyek ingyenesek). A fesztivál helyszíne: DocArt Filmművészeti Központ (1092 Budapest, Ráday u. 18/Erkel u. 15, bejárat az Erkel u. 15. felől).

// kárpát-medence

Jelentkezz az Önkéntesség arcai filmfesztiválra!

Az önkéntesség minden területéről (legyen az kultúra, sport, oktatás, egészségügy) várnak filmeket, amik amatőr vagy profi szinten, de a filmkészítés igényességével rögzítik az önkéntesség szellemisége és a cselekvés szándéka ihlette pillanatokat.

// kárpát-medence

Néprajzi filmfesztivál a Művészetek Völgyében

Három szekcióban több mint 170 filmmel, koncertekkel, beszélgetésekkel és más kísérőrendezvényekkel várja a közönséget július 22. és 31. között a Bokréta és biciklilánc magyar néprajzi filmfesztivál Vigántpetenden, a Művészetek völgyében.

// kárpát-medence

Jelentkezz a Bokréta és biciklilánc magyar néprajzi filmfesztiválra!

A Bokréta és biciklilánc a DocuArt Dokumentumfilmes Központ (Palantír Film Alapítvány) és a Néprajzi Múzeum MaDok-program (kortárs múzeumi hálózat) közös filmes rendezvénye, amely a Dialëktus Európai Dokumentum- és Antropológiai Filmfesztivál védjegyét viseli, annak 2011-es évi különkiadása. A fesztivál a Művészetek Völgye összművészeti fesztivál keretében valósul meg.

// kárpát-medence

Üzenet a nagymamának Ulánbátorba

Az Idegenek a kertemben nevű projekthez tartozó filmek egyike már a neten is hozzáférhető és ingyenesen nézhető. A Szia Nagyi, jól vagyunk! Füredi Zoltán dokumentumfilmes 1999-es alkotása: egy filmlevél, ami videoüzeneteket tartalmaz.

// nagyvilág