/ /

Drakula hírek

Drakula-filmfesztivál lesz Brassóban

Hazai és külföldi filmesek nevezhetik munkáikat augusztus 31-éig a harmadik Drakula Nemzetközi Filmfesztiválra. A rendezvényt október 7. és 11. között szervezik meg Brassóban, három helyszínen.

// kárpát-medence

Alternatív erdélyi filmtörténet – a 14. Filmtettfeszten

A Filmtettfeszt mindig is nagy hangsúlyt fektetett a friss erdélyi filmalkotások és a helyi vonatkozású, filmtörténeti ínyencségek bemutatására egyaránt. Ennek a szellemében idén sem maradhat ki a műsorból az erdélyi rövidfilm-válogatás, illetve egy infotainment jellegű programpont, amely lazább szálakkal kötődik a régióhoz, szorosabban egy tavalyi műsorszámhoz. A kolozsvári Insomnia Caféban kezdődik szombat este 8 órakor.

// kárpát-medence

Drakula halála. Felolvasóest az Insomniában

A 13. Filmtettfeszt alkalmával vasárnap, október 6-án 21 órakor felolvasóest kezdődik a kolozsvári Insomnia Kávéházban. Terítéken a Drakula halála című „filmregény”. A rendezvény társszervezője az Origo Egyesület, ötletgazdája Szántai János. További szereplői: Pál Emőke, Karácsonyi Zsolt és Jakab-Benke Nándor. Az est házigazdája Papp Attila Zsolt.

// kárpát-medence

Májusban kezdődik a 3D-s Drakula forgatása

Májusban kezdi háromdimenziós Drakula-filmje forgatását Dario Argento. A horror olasz mestere a torinói nemzetközi melegfilm-fesztiválon árult el néhány további részletet az előkészület alatt álló produkcióról. (MTI)

// európa

20 000 dolláros dokumentumfilm Romániáról

Anthony Bourdain, a Travel&Living tévécsatorna No Reservation című sorozatának szerkesztő-műsorvezetője 20 000 dollárt kapott a román államtól, hogy készítsen egy turistacsalogató dokumentumfilmet az ország nevezetességeiről.

// kárpát-medence