Interaktív Médiaműhely indult Dunaújvárosban Interaktív Médiaműhely indult Dunaújvárosban

Interaktív Médiaműhely indult Dunaújvárosban

A Déri János Emléknapon, május 5-én indította útjára az Interaktív Médiaműhely elnevezésű programját a Dunaújvárosi Főiskola. A gyakorlatorientált képzés jegyében népszerű televíziós személyiségek segítik a hallgatókat előadásaikkal. Az eseménysorozat első vendége, Vujity Tvrtko az önmenedzselési technikákról beszélt – számolt be az edupress.

Emléknappal tisztelegtek névadójuk, a népszerű televíziós újságíró emléke előtt május 5-én a Dunaújvárosi Főiskola Déri János Kommunikációs Intézetének hallgatói. A tizenhét éve elhunyt televíziósról elnevezett Médiacentrumban szakmai műhely indult. Vujity Tvrtko az érvényesülési technikákról és az újságírói etikáról tartott előadást, majd a hallgatók az intézet jól felszerelt stúdiójában készítettek interjút a riporterrel. Az így elkészült anyagot oktatási eszközként használva elemzik majd. Hadas Krisztina, a TV2 aktuális műsorainak – Aktív, Napló, Mokka – főszerkesztője március óta a Déri János Kommunikációs Intézet szakmai igazgatója. A főszerkesztő a gyakorlatorientált képzés jegyében a televíziózás elitjét viszi Dunaújvárosba, továbbá olyan stúdió és terepgyakorlatokat szervez, melyeken a televíziós műfajokkal ismerkedhetnek meg a tanulók.

Médiaműhely

A Dunaújvárosi főiskola hallgatói saját készítésű riportokat és stúdióinterjúkat készítenek majd, így a frissen kinevezett szakmai igazgató szerint a „saját bőrükön” tapasztalhatják meg a szakma buktatóit és az igazi csapatmunka jelentőségét. „Azt szeretném, hogy egy pezsgő, vitatkozó, kreatív műhely alakuljon ki a főiskolán. Fontos, hogy a diákok tudják, érezzék, most van néhány évük arra, hogy bármit kipróbáljanak, hogy kísérletezzenek, együtt gondolkodjanak. A médiaműhely remek alkalom arra, hogy a mai magyar kereskedelmi és közszolgálati televíziózás meghatározó figurái interaktív előadások keretében adják át tapasztalataikat” – mondta Hadas Krisztina.

„Az intézmény célja, hogy olyan praktikus, gyakorlati ismeretekkel és versenyképes tudással rendelkező hallgatókat bocsássunk ki, akik megállják a helyüket a munkaerőpiacon. Ha a szakma elitjétől tanulhatnak, az mindenképp előnyt jelent a hallgatóinknak” – kommentálta az eseményt dr. Bognár László rektor.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat