Elkezdődött a székelyföldi dokumentumfilmek szemléje


Kaptár néven zajlik Hargita, Kovászna és Maros megye kisebb-nagyobb településein a negyedik székelyföldi dokumentumfilm-szemle október 21-ig.

A helyi dokumentumfilmesek friss munkáit felvonultató vetítéssorozatot egy év kihagyás után a Székelyföld Napok keretében szervezte meg a Kovászna Megyei Művelődési Központ, a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a Székelyföldön készült, a térségről szóló dokumentumfilmeket olyan településekre is eljuttassák, amelyek nincsenek benne a fesztivál- és mozi-körforgásban.

A szemlén 30 alkotást vetítenek, ezek közül a Buglya Sándor filmrendező, producer, egyetemi tanár és Péterffy András filmrendező, operatőr alkotta kéttagú zsűri választja majd ki a három nyertes alkotást. Az első helyezett 2000, a második 1000, a harmadik 500 lejes nyereményben részesül. A díjakat október 20-án 17 órakor a sepsiszentgyörgyi Művész moziban adják át, ahol le is vetítik az elismert alkotásokat.

A vetítések programja a Székelyföld Napok internetes oldalán érhető el.Kapcsolódó