/ /

Előadás hírek

Nyílt napot tart a Filmtett Workshop a BABtérben

Rendhagyó módon indul idén a Filmtett nyári alkotótáborát előkészítő, budaörsi képzés: a május 4-i előadások nyitottak és ingyenesek. A téma a rövidfilmes forma, valamint az ahhoz kapcsolódó, dramaturgiai és gyártási kihívások.

// kárpát-medence

Titanic filmen – előadás Budapesten

1912-es elsüllyedése után alig egy hónappal már elkészült az első Titanicról szóló film – ez a lelkesedés ráadásul az elmúlt 100 évben sem csökkent. A legismertebb James Cameron 1997-es romantikus mozija, amelyben Leonardo DiCaprio és Kate Winslet a legendás hajó orrában nemcsak a világ királyának, hanem a filmgyártás királyának érezhette magát, hiszen a film minden idők egyik anyagilag legkifizetődőbb filmes vállalkozása lett. A hajólegenda filmváltozatairól Hubai Gergely tart előadást a JAM Táncműhelyben, április 12-én, szombaton.

// kárpát-medence

(Át)vágó – Interaktív, játékos filmtörténeti előadás lesz Budapesten

Filmes játékra, mozis bakik szórakoztató felfedezésére hívja az érdeklődőket Hubai Gergely filmesztéta, az ELTE Filmtudományi Tanszékének egykori vendégelőadója. A résztvevők játékos formában fedezhetik fel a James Bond-filmek hibáit, apróbb-nagyobb pontatlanságait március 8-án 19 órai kezdettel a budapesti Jam Táncműhelyben. Egyenlő esélyekkel játszhat bárki, függetlenül attól, hogy mennyire jártas a Bond-filmekben vagy a filmművészetben általában.

// kárpát-medence

Dokumentumfilmes előadás Kolozsváron

Ma, november 1-jén 14 órától a Tranzit Házban és november 2-án 14 órától a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Filológia karán a Shakespeare teremben vetítéssel egybekötött előadást/beszélgetést tart David MacDougall, a dokumentumfilmezés egyik élő legendája.

// kárpát-medence

Gyenge Zsolt filmkritikus előadása Kolozsváron

A BBTE Újságírás szakának meghívására Gyenge Zsolt filmkritikus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem adjunktusa Vörösszőnyeg-mágia – film, fesztivál, üzlet? címmel tart előadást március 18-án, pénteken 18 órától a Minerva-székház alagsorában (Jókai/Napoca u. 16).

// kárpát-medence