/ /

Elte hírek

RövidZárlat – ELTE-s vizsgafilmeket mutatnak be november utolsó napján

Tejben úszó héja-nász az avaron, tükörképe eltűnésétől szenvedő idősödő nő, bringás baleset és roma vidéki disznóölés megspékelve egy vasárnapi ebéddel az álmatlanságban szenvedő építésznővel. Egy magányos leszbikus taxisofőr éjszakai kalandja, egy szeretett személy elvesztésétől szenvedő fodrásznő, valamint egy hajléktalan és egy deszkás srác burleszkbe illő párbaja, amelyet még egy félresiklott lánybúcsú sem ment meg a kárhozattól. – November 30-án mutatják be az ELTE filmszakos hallgatóinak vizsgafilmjei. A belépés díjtalan.

// kárpát-medence

ELTE-filmnap ötödször

Az ezúttal műsorra tűzött filmek markáns férfi és női karakterei az erőszak változatos világába nyújtanak betekintést. Idén a szokásosnál szélesebb műfaji spektrummal, egy premier előtti vetítéssel, és a 24 órás filmvetítések utánozhatatlan hangulatával várnak minden érdeklődőt január 26-án 12 órától január 27-én 12 óráig a budapesti Toldi moziban.

// kárpát-medence

Negyedszer szervez nemzetközi dokumentumfilm-fesztivált az ELTE

16 magyarországi premier, köztük 2 magyar dokumentumfilm ősbemutatója szerepel a 24 film között, amelyet március 2–4. között mutatnak be a budapesti Toldi Moziban. Az ELTE Társadalomtudományi Kar Ha érteni akarod a világot... címmel idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi dokumentumfilm-fesztiválján a társadalmi érzékenységgel bíró filmeké a főszerep.

// kárpát-medence

Új filmes képzés az ELTE BTK-n – Andy Vajna bábáskodásával

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán működő mozgóképes, filmes képzések új fejezetét nyitja meg az az együttműködési megállapodás, melyet augusztus 29-én a Kar nevében Dr. Dezső Tamás dékán és Dr. Brenner Koloman dékánhelyettes, valamint a CinePartners Entertainment Inc. elnöke és tulajdonosa, Hódi Jenő írta alá.

// kárpát-medence