/ /

Ember judit hírek

Újra lehet pályázani a médiatanácsnál

Megnyíltak a jövő évi ismeretterjesztő, animációs és dokumentumfilmes pályázatok, összesen 760 millió forint támogatásra lehet pályázni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának Magyar Média Mecenatúra Programjánál ismeretterjesztő és animációs filmek, valamint dokumentumfilmek elkészítésére.

// kárpát-medence

Ember Judit betiltott filmje Budapesten

Ember Judit Pócspetri című, a Balázs Béla stúdióban készült, betiltott filmjének digitálisan felújított változatát mutatja be a Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívum Igazgatósága november 25-én a FUGA-ban (Budapest, Petőfi Sándor u. 5. 1052).

// kárpát-medence

25 újabb magyar filmet támogat a médiatanács

Közzétette honlapján a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a 2013-as Ember Judit- és Macskássy Gyula-pályázat harmadik fordulóiban támogatást nyert 15 dokumentumfilm és 10 animációs film listáját. Filmre viszik többek között Ámos Imre, a magyar Chagall életét, a tavalyi dunai árvíz miatti küzdelmeket és Sajdik Ferenc koalákról szóló könyvét is.

// kárpát-medence

Négy filmes pályázatot írt ki a héten a Médiatanács

A Médiatanács még január elején fogadta el a Magyar Média Mecenatúra program 2013-as támogatási tervét megemelt keretösszegekkel. A program célja, hogy hozzájáruljon a közösségi médiaszolgáltatók működési költségeihez, új műsorok gyártásához, illetve támogatást nyújtson új, független magyar filmes alkotások megszületéséhez. A tanács a héten négy filmes pályázat meghirdetéséről döntött.

// kárpát-medence