/ /

Emmy hírek

Emmy-díjra jelöltek három román filmest

A 2012-es Primetime Emmyre jelölték Şerban Porupcăt, Adina Bucurt és Dragoş Stanomirt egy televíziós minisorozathoz, a Hatfields & McCoyshoz való alkotói hozzájárulásukért. A produkció Romániában forgott, a History Channel gyártotta a Castel Filmmel együttműködve.

// hollywood

Paltrow és Timberlake kreatív Emmyt kapott

A Gengszterkorzó című sorozat bizonyult a kreatív Emmy-díjkiosztó legnagyobb győztesének, Gwyneth Paltrow és Justin Timberlake is díjat kapott, Varga Judit, a Borgiák című sorozat magyar berendezője azonban nem járt szerencsével.

// hollywood

A Mad Men kapta a legtöbb Emmy-jelölést

A Mad Men – Reklámőrültek című televízió-sorozat kapta a legtöbb – összesen 19 – jelölést az Emmy-díjakra – hozták nyilvánosságra csütörtökön Los Angelesben.

// hollywood

Ma bejelentik az Emmy-jelölteket

Los Angelesben július 14-én bejelentik a 63. Emmy-díj jelöltjeinek nevét. A televíziós műfajok „Oscarját" augusztus 29-én adják át.

// hollywood

Emmy-díjat nyert a HBO román dokumentumfilmje

A tegnap este lezajlott 38. Emmy-díjátadón a legjobb művészeti, kulturális műsor díjat a Lumea văzută de Ion B. (Ion B szerint a világ) című román alkotás kapta. A film egy bukaresti hajléktalanról szól, aki alkotásai és egy fiatal galériatulajdonosnak köszönhetően hazája kiemelkedő kortárs művészei közé kerül.

// nagyvilág

Emmy-díj a Pro TV riportereinek

A hírek Oscarjának nevezett Emmy-díjat vette át hétfőn este New Yorkban a Pro TV stábja: az elismerést Tudod, hogy mit csinál a gyereked? (Tu ştii ce mai face copilul tău?) című kampányukért kapták. Paula Herlo, Cosmin Stan, Sergiu Matei operatőr, Marius Ivan és Eduard Târna, valamint Alex Livadariu producer három riportfilmmel szálltak versenybe.

// kárpát-medence

Az éjjel átadták az Emmy-díjakat

A Los Angeles-i Academy of Television Arts & Sciences 1949. január 25-én adta át először televíziós díját, ami az Oscar-átadáshoz hasonló, vörös szőnyeges, parádés, sztárvillogással és sajtópletykákkal kísért ceremóniává nőtte ki magát.

// hollywood