/ /

Erdélyi filmek hírek

Magyar filmeket vetítenek jövő héten Kolozsváron

Augusztus 21. és 24. között, minden délelőtt rajzfilmvetítésekkel várják a legkisebbeket a IV. Kolozsvári Magyar Napok szervezői. A délután a magyar filmeken szórakozni vágyó felnőtteké lesz: erdélyi műhelyek alkotásai, illetve az utóbbi évek magyar filmtermésének néhány darabja került műsorra. A helyszínek: Művész mozi, TIFF-ház, Tranzit Ház.

// kárpát-medence

Chickszereda – Erdély a Daazon

Erdélyre fókuszál november végén a daazo.com rövidfilmes közösségi oldal: a legjobb erdélyi kisfilmeket egy koncerttel egybekötött bulin mutatják be a Toldi moziban, ahol fény derül az Eugenia keksz ízére is.

// kárpát-medence

Erdélyi Filmfesztivál a győri Hrabal moziban

Az Erdélyi Filmfeszt 2011 célja átfogó kép nyújtása az erdélyi, az Erdélyhez köthető filmalkotásokról, leginkább a kortárs magyar filmekre helyezve a hangsúlyt törekedve természetesen a műfaji sokszínűségre, valamint az ottani filmszakmai műhelyek, a tipikusan erdélyi alkotói életformák bemutatására is.

// kárpát-medence

Erdélyi filmek a 42. Magyar Filmszemle versenyprogramjában

Mától nyilvános a május 5–8-án megszervezendő Magyar Filmszemle filmjenek listája. A sorban több erdélyi film is szerepel: 3 itteni alkotó rendezése került versenyprogramba, 2 erdélyi kisjátékfilm szerepel az információs vetítések műsorán, 2 koprodukciós nagyjátékfilmet, valamint az utóbbi évek egyetlen erdélyi nagyjátékfilmjét fogják versenyen kívül vetíteni.

// kárpát-medence

TIFF 2009: Erdélyi magyar filmek

Június 3-án, szerdán több erdélyi kisjátékfilm és nagyjátékfilm kerül levetítésre a magyar nap keretén belül a TIFF-en. A nap programja a következőképpen néz ki.

// kárpát-medence