/ /

Faludi filmszemle hírek

Négy erdélyi alkotó filmje is versenyez a 18. Faludi filmszemlén

Fodor Zsuzsánna Hány halál…, Lőrincz Lóránd Borica, Moldovai Katalin Szezon után és Antal Szabolcs Szabadnap című rövidfilmje versenyez a 18. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemlén. Az összesen 48 filmből álló, 7 blokkra tagolt versenyprogram november 28–29-én lesz látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A zsűrielnök 10 év elteltével ismét Krzysztof Zanussi lengyel rendező lesz.

// kárpát-medence

Faludi filmszemle lesz a hétvégén

A budapesti Faludi Akadémia november 15–16-i filmszemléjére látogatók megismerhetik, hogy 17 ország 65 filmes alkotóközössége milyen módon ragadta meg a szomjúság témáját. A versenyprogram az Urániában, a versenybe nem került alkotások pedig a Párbeszéd Házában tekinthetők meg. A rendezvénysorozat ingyenesen látogatható.

// kárpát-medence

Szomjúság – ez a Faludi akadémia idei pályázatának a témája

A Faludi Ferenc Akadémia idén 17. alkalommal rendezi meg nemzetközi amatőr filmszemle és fotópályázatát. A külföldi nevezők körében is nagy népszerűségnek örvendő szemle a magyar viszonylatban páratlan módon évről évre tematikus pályázatot hirdet: a 2013-as év képi mustrájának témája a szomjúság.

// kárpát-medence

Filmes ünnep az Urániában

A Faludi Filmszemle hétvégéjén,az Uránia csütörtöktől szombatig nyitva áll az amatőr-filmkészítők és a filmszerető közönség előtt: a moziba látogatók november 19–21-ig a 14. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemlére nevezett alkotásokat tekinthetik meg.

// kárpát-medence