/ /

Fehér györgy hírek

Meghirdették az idei Dargay Attila- és Fehér György-pályázatot

Pénteken megjelenik a tévéfilmek készítését támogató Fehér György-, és az animációs sorozatok készítőinek szóló Dargay Attila-pályázat felhívása. Emellett a médiatanács az idei Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, valamint helyi és körzeti rádiók hírműsorainak és magazinműsorainak támogatásáról döntött.

// kárpát-medence

16 újabb magyar filmesnek ítéltek meg filmkészítési támogatást

A Médiatanács a héten döntött a Fehér György tévéfilmes és az Egri Lajos forgatókönyvírást támogató pályázatok eredményéről. A döntésnek köszönhetően 8 forgatókönyv valamint 8 nagyszabású tévéfilm készülhet el. Az előbbiek közé tartozik többek között Papp Gábor Zsigmond és Kapitány Iván filmterve. Az utóbbiak – a támogatott tévéfilmek között – készül majd történelmi, ifjúsági film és irodalmi adaptáció is.

// kárpát-medence

Rába Rolandnak ítélték idén a Fehér György-díjat

Rába Roland színész-rendezőnek ítélték idén a 2002-ben elhunyt film- és televíziós rendező emlékére alapított Fehér György-díjat – tájékoztatta Gerő Péter, a kedd esti, Nemzeti Színház-beli díjátadó ünnepség szervezője az MTI-t.

// kárpát-medence

70 éves lenne Fehér György

Ötödször adják át a rendező nevét viselő díjat 2009. február 12-én, csütörtökön, 20 órai kezdettel a 2002-ben elhunyt Fehér György születésnapján a Toldi moziban.

// kárpát-medence