/ /

Fehér isten hírek

Amerikában szeretik a Fehér istent

Mundruczó Kornél filmjét március vége óta játsszák az amerikai mozik, a legbefolyásosabb sajtóorgánumok kritikusai méltatják, és a napokban fődíjat nyert egy floridai fesztiválon.

// nagyvilág

Amerikában fogják vetíteni a Fehér istent

Kanada és az Egyesült Államok hat mozijában nézheti majd meg péntektől a nagyközönség Mundruczó Kornél Fehér isten című filmjét. A Magyarország által 2014-ben az idegennyelvű filmek kategóriájában Oscar-díjra jelölt alkotást Calgaryban, Montrealban, Torontóban és Vancouverben egy-egy, New Yorkban pedig két filmszínház tűzte műsorára. Május közepéig a két ország több mint félszáz városában válthatnak jegyet legalább egy héten át a filmre a nézők.

// nagyvilág

Francia mozikban a Fehér isten

Felejthetetlen képei miatt dicséri Mundruczó Kornél legújabb filmjét, a francia mozikban szerdától látható Fehér istent a Le Monde című napilap.

// európa

Hét magyar film versenyez Cottbusban

A Fehér isten című Mundruczó-film nyitja meg holnap este a cottbusi filmfesztivált, ahol négy játékfilm, két rövidfilm és a Vuk is látható lesz. Az idén 24. alkalommal megrendezendő németországi seregszemle fókuszában Kelet-Európa filmtermése áll.

// európa